Officieel ontvangst van de delegaties

Er hebben zich meer dan 120 mensen aangemeld voor dit EMTC, waaronder 20 personen uit Nederland, de enige afwezige is Zuid-Tirol. Zij kunnen niet komen omdat in deze periode veel huwelijken en feesten staan gepland en iemand moet die feestkleding maken. Vergeet niet dat Zuid-Tirol alleen de provincie Trentino bevat en slechts een handvol kleermakers telt. Over twee jaar in Oostenrijk hopen zij weer van de partij te zijn, dan valt het congres ook vroeg in mei.

Ook al zien wij de collega’s slechts eens in de twee jaar tijdens een EMTC, of in de oneven jaren bij een Wereldcongres, de sfeer tussen deze twee internationale ontmoetingen is totaal verschillend. Het EMTC voelt aan als een warm bad, de bezoekers zijn als familie en iedereen haalt meteen weer herinneringen op aan voorgaande jaren. Er wordt ook meteen gevraagd of wij in 2016 aan de beurt zijn en of het in Amsterdam wordt gehouden, helaas… men moet tot 2018 wachten. Eerst is Oostenrijk aan de beurt.

Klik op een foto voor een groter beeld

De officiële opening werd verricht op de binnenplaats van het ‘Museum der Kulturen’ of zoals wij zouden zeggen het Museum voor Volkenkunde. Onder het genot van een glaasje wijn, bier of sap en lekkere hapjes opende Hans Luginbühl, voorzitter van het Zwitserse kleermakersvereniging, met een voor hem kenmerkende grappige speech het congres. Niet alleen de organisatoren werden bedankt maar ook de drie vrouwelijke voorzitters van Oostenrijk, Duitsland en Nederland, maar ook alle aanwezige kleermakers, partners en belangstellenden.

Na afloop was er een bezoek aan het museum dat speciaal voor deze gelegenheid open werd gehouden. Tegen half acht werd men verzocht om richting restaurant van het museum te gaan waar het avondeten zou worden op gediend. Onder het genot van een glaasje… en nog één, twee… werd een smakelijke maaltijd verorberd. Voor we het wisten was het alweer 22 uur.

Na een kort ritje met de tram –ja, we weten nu welke lijn we moeten nemen – kwam een deel aan bij het hotel. De rest maakt Bazel nog even onveilig. Plichtsgetrouw als ik ben schrijf ik mijn verslag en zet het online.

Morgen gaan we er pas goed tegenaan! Er zijn acht verschillende lezingen die men kan volgen, van technische zaken zoals werken met en CAD programma tot hoe om te gaan met een klant, maar ook modetekenen en de optimale pasvorm komt ter sprake.

Alle foto’s: ©EMTC2014-Jeroen van Rooijen

Dit bericht werd geplaatst in EMTC 2014 Bazel, Modeambachten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s