De Internationale Show – NL

Na een vrije ochtend en vroege middag, waarbij een aantal exclusieve stoffenzaken werden bezocht, maar ook een knopenwinkel met een overweldigend aanbod stond de schrijver van dit bericht om 15.15 bij de Elisabethen kerk om de laatste toegangskaarten aan de uit Nederland overgekomen bezoekers te geven.

Nelleke Rimmelzwaan en Gerda de Greef waren toen al aan het werk achter de schermen om het Nederlandse onderdeel goed te laten verlopen. Hier een kleine impressie van hoe het achter de schermen, én ervoor, aan toeging.

Klik op een foto voor een groter beeld

In de kerk had men een 40 meter lange catwalk aan laten leggen, met aan weerszijden slechts een beperkt aantal rijen stoelen, zodat een ieder goed zicht had op de show. Na het welkomswoord van de president van de Zwitserse Kleermakers Federatie mocht Nederland als eerste over het plankier.

Met de muziek van de ‘Common Linnets’ stapten onze eigen vaste modellen Kim en Mariska als moderne Staphorster vrouwen over de runway. Op TV schermen zag men de namen van de makers, waarbij ook de namen van de schoen- en tassenmaker werd genoemd.

Wat de gasten in de zaal ook opviel was dat onze modellen allemaal lachten, ze lieten het plezier zien dat je zo’n mooie creatie mag tonen. Anderhalf uur later en vele, vele mooie creaties verder kwam de middag op zijn einde.

Nederland maakte een creatieve goede indruk inclusief de accessoires. Waar later in de wandelgangen nog over gepraat werd, of de andere landen ook niet een samenwerkingsprogramma moesten gaan opzetten met andere creatieve beroepen op mode gebied.

Binnenkort tonen wij meer foto’s.

Alle foto’s: ©EMTC2014-Jeroen van Rooijen

Dit bericht werd geplaatst in EMTC 2014 Bazel, Modeambachten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s