Op de klapstoel: Jannie Molenaar

300x-detail knoopsgatNaar aanleiding van de Internationale show die tijdens het EMTC2014 in Bazel, Zwitserland werd gehouden, hebben wij de ontwerpers/kleermakers gevraagd over hun creatie(s) te vertellen.

Ieder stuk heeft zijn eigen verhaal en deze creatievelingen vertellen er graag over. Vandaag hebben we Jannie Molenaar op de klapstoel zitten. Zij heeft een naaiatelier genaamd ”Naai@telier Jans“ waar zij dames- en kindermaatkleding maakt. Ook geeft zij cursussen en workshops. Zij is coupeuse damesmaatkleding van beroep en heeft haar opleiding aan de Rotterdamse Snijschool gevolgd.

Vertel wat over je creatie?
Mijn creatie is een deux-pieces, bestaande uit een japon met jasje.

Hoe kwam je op het idee?
De stof was bepalend en tevens de inspiratie. Ik zag meteen een jasje met een ronde kraag voor me en stijlvolle japon eronder.

Heb je hiervoor speciale materialen gebruikt?
De stof heb ik gekocht bij Harry Bosch in Eindhoven, deze is van Serikos uit Italië. Het is een geborduurde linnen en zoals de kenners weten is dat niet altijd makkelijk te verwerken.

Liep je tegen problemen op?
De kraag wilde ik mooi rond hebben en dat heeft veel tijd in beslag genomen. Uiteindelijk was ik niet tevreden, dus ik heb overlegt met Chris Ezerman, mijn coach. Toch nog maar een keer proberen, maar nu alles schuin van draad, dat werkte perfect.

Verder nog problemen?
De geborduurde stof ‘lust’ makkelijk en dat was lastig. De knoopsgaten zijn voor de knopen op maat gemaakt, maar omdat de stof zo lust heb ik ze op het knoopsgat gezet. Chris gaf mij de tip om het jasje te laten sluiten met beklede drukkers.

Elke keer als er een probleem zich voordeed, daar goed over nadenken en soms overleggen met collega’s en dan de oplossing toepassen.

Heb je samengewerkt met een andere collega zoals een schoen- of tassenmaker?
Nee, helaas deze keer niet, maar in de toekomst is dat zeker de moeite waard. Mijn creatie is tijdens de show in Bazel met een tas van Sacha Wendt getoond.

Heb je deze creatie gemaakt sec voor de Internationale Show EMTC of binnen het coaching project voor de vakwedstrijd?
Onder coaching van Chris Ezerman heb ik deze creatie gemaakt voor de vakwedstrijd. Ik was dus heel erg verbaasd, maar ook blij, toen deze creatie mee mocht naar het EMTC!

Klik op een foto voor een grotere versie

Wat doe je de volgende keer anders, als er een volgend keer komt?
Beter plannen!! Haha… vooruit plannen vind ik best lastig, pas in de laatste weken vooraf aan de vakwedstrijd wordt ik creatiever en kom ik makkelijker tot een oplossing.

Heb jij je aan de opgegeven standaard maten gehouden, of was jou creatie op het lijf van een van onze vaste modellen gecreëerd?
Ik heb de maten van model Nienke aangehouden, zij is de dochter van collega Manuela Gemen, haar maten komen redelijk overeen met die van Kim en Mariska

Heb jij een advies voor de personen die aan de zijlijn staan toe te kijken?
Doen! Ik heb er geen minuut spijt van en heb er een supergoed gevoel aan over gehouden en nu wil ik door. Er is nog zoveel te leren en te doen.

Heb jij ook een motto?
Ja… ”Je moet zelf de slingers ophangen” en ”vooral niet opgeven!”

Heb jezelf nog iets toe te voegen wat je denkt dat ik ben vergeten te vragen?
Het coaching project vond ik super. Chris is een ontzettend fijne coach waar ik met mijn vragen bij terecht kon. Ook het sparren met mij mede coaching-collega’s was prettig. Omdat ik veel alleen werk is overleggen met collega’s prettig en dat zou ik aan een ieder die aan de vakwedstrijd wil deelnemen adviseren.

Jannie Molenaar bedankt voor je antwoorden. Je kan in contact komen met Jannie via haar bedrijfsprofiel.

Dit bericht werd geplaatst in EMTC 2014 Bazel, Klapstoel vraaggesprek, Modeambachten. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s