Over ons

bma-logo-combi-tekstOp 14 december 2013 zijn de verenigingen BvK (Branchevereniging voor Kleermakers en Modevakscholen) en FeetBag (Vakvereniging van ontwerpers en makers van schoenen en tassen) gefuseerd. Zij vormen samen de nieuwe vereniging: Branchevereniging Mode Ambachten, de BMA. Onze website kan je hier vinden.

De structuur van de vereniging
Binnen de vereniging bestaan 3 segmenten die de volgende disciplines vertegenwoordigen: Modevakscholen – Kleermakers – FeetBag (ontwerpers en makers van tassen en schoenen).

Regiobijeenkomsten
Om de leden meer met elkaar in contact te brengen is het land ingedeeld in vijf regio’s: Noord – West – Zuid – Oost en Midden. Iedere regio heeft haar eigen commissie en zij organiseren regionale studie- en informatieavonden. Alle leden zijn welkom op deze avonden, ook leden uit andere regio’s. Het doel van deze bijeenkomsten is om kennis uit te wisselen, te netwerken en onderlinge samenwerkingen te initiëren.

Speciale evenementen
De BvK organiseert al jaren landelijke dagen. Het eerst volgende congres is op 10 mei 2014. FeetBag organiseert speciale bijeenkomsten voor leerbewerkers zoals LEER 2013 en de Materialenbeurs. Deze evenementen zijn openbaar en voor iedereen te bezoeken. Kaarten kunnen vooraf of bij entrée aangeschaft worden. Dit verschilt per evenement. De toegang voor leden is vaak gratis of met korting.

Internationaal
emtc2014Ook zijn wij actief op internationaal gebied, in de even jaren doen wij mee met het EMTC, European Master Tailor Congress welke meestal in mei wordt gehouden, in de oneven jaren met het WFMT, World Federation of Master Tailors die dan in augustus plaats vind.

Onze collega’s van FeetBag proberen wij zoveel mogelijk bij deze congressen te betrekken, samen maak je het plaatje compleet.

Toekomst
Door de fusie van de twee verenigingen zullen de activiteiten meer gericht zijn op de verschillende disciplines; de textielbewerkers en de leerbewerkers. Het doel is om samenwerking te bevorderen en elkaar te versterken.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s